HLP

Het Hertoglimburgpad voert door drie landen: Nederland, België en Duitsland; u passeert dan ook een aantal malen een landgrens. We zien echter steeds meer dat de Europese gedachte grenzen doet vervagen, ook in onze streken. Het Hertoglimburgpad leidt ons dan ook niet zozeer door de drie landen, maar veelmeer door een gemeenschappelijk regio: de Euregio Maas-Rijn, één van de oudste regio’s van Europa. Daarmee is de historische cirkel rond: het territorium van het oude hertogdom Limburg vormt immers de kern van het gebied van de huidige Euregio Maas-Rijn.

In het boek Hertoglimburgpad staan tien wandelingen met etappe suggesties beschreven. Verder zijn er ook nog tien extra wandel-rondjes beschreven.

Het boek is een uitgave van het Mooi Limburgs Boekenfonds. Het Mooi Limburgs Boekenfonds is onderdeel van de Media Groep Limburg, uitgever van het Dagblad de Limburger.

De uitgave is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met het Catharinagilde uit Kerkrade.

Het boek is te bestellen via ben.franken@ziggo.nl

Prijs bedraagt: 15,00 exclusief verzendkosten.

Voor andere landen gelden ook andere verzendkosten.

HERZOG-LIMBURGPFAD

Eine Fernwanderung durch das alte Herzogtum Limburg.

Vom Residenzstädtchen Limbourg-sur-Vesdre in Belgien über’s Hertogenrode/Herzogenrath in Deutschland nach Rode-le-Duc/ Rolduc bei Kerkrade in den Niederlanden. Die Limburger Herzöge führten über diese ehemalige Abtei im 12. und 13. Jahrhundert die Vogtei. Die Kirche der Abtei, damals Klosterrath genannt, war ihre Grabkirche. Für die schönsten Eindrücke ist der beste Weg: zu Fuß. Eine Entdeckungsreise in das dreisprachige “Land ohne Grenzen”, das im Gebiet von Limbourg und Eurode (Kerkrade/Herzogenrath) in der heutigen Euregio Maas-Rhein als historisches Modell für europäische Einheit und Zusammenarbeit steht. Reichlich versehen mit Illustrationen.

Herausgeber: St. Catharinagilde Kerkrade – Niederlande

Text: Frits Sprokel (†)

Übersetzung: Gerda Scholtens und Dagmar Wilmeroth

Routen-Zeichnungen: Ger Habets (†)

 Markieren des Pfades: Jan (†) und Jos Ruijters Kerkrade

Fotos: Hub Koken, Wiel Hakens, Hub Deurenberg (†)

Buch ist zu bestellen via ben.franken@ziggo.nl

Der Preis ist 15,00 exklusief versandkosten.